17.3 C
Berlin
czwartek, 11 sierpnia, 2022

Cyberpunk 2077 en DLC’s: Alle info over gratis en betaalde addons

Follow US

80FaniLubię
908ObserwującyObserwuj
54ObserwującyObserwuj

Gratis DLC’s, grote verhaaluitbreidingen en multiplayer: we verduidelijken wat er na de release volgt voor Cyberpunk 2077 en wanneer er nieuwe content komt.

Cyberpunk 2077 krijgt DLC.

Er zouden minstens zoveel DLC’s moeten zijn als voor The Witcher 3.

De eerste gratis DLC voor Cyberpunk 2077 komt uit in 2021, betaalde uitbreidingen volgen later.

Gratis Witcher goodies zijn al vrij te spelen bij de release.

Het is momenteel onbekend of en in welke vorm de geplande multiplayer zal worden uitgebracht.

Cyberpunk 2077 zal na de release van content worden voorzien – en de eerste kleine DLC’s zijn al verschenen. De makers nemen het businessmodel van The Witcher 3 over – er komt een mix van gratis DLC’s en grotere betaalde uitbreidingen. Allereerst zullen er waarschijnlijk nog meer patches komen om technische problemen op te lossen, zoals de huidige update 1.3.

We verzamelen alle info over de geplande uitbreidingen en zullen dit artikel regelmatig aanvullen met nieuwe info over releasedata en aankomende content.

Roadmap: Deze inhoud komt voor Cyberpunk

The free DLCs for Cyberpunk 2077

Deze DLC’s voor Cyberpunk 2077 zijn al uitgebracht:

– Alternatief uiterlijk voor Johnny Silverhand (Update 1.3)
– V’s nieuwe jassen (Update 1.3)
– Archer Quartz „Bandit” (Update 1.3)

Hoe activeer je de DLC: In het spelmenu vind je het sub-item „Extra Inhoud”. Klik erop en u ziet alle beschikbare add-ons samen met een korte beschrijving. Ook staat er waar je de nieuwe items precies kunt vinden.

The Witcher 3 als rolmodel: Hoofd ontwikkeling Adam Kicinski bevestigde in april 2020 al dat Cyberpunk 2077 „minstens evenveel DLC” moet krijgen als The Witcher 3. De role-playing game over de witcher Geralt kreeg binnen het releasejaar in totaal 16 kleine content updates, zoals nieuwe armour, wapens, cosmetische items, nieuwe quests, Gwent card sets, finishing moves of een New Game Plus modus.

Meer DLC’s zouden opgedoken zijn, CDPR ontkent

Zoals zo vaak is er een gerucht ontstaan op Reddit: Een dataminer beweert de titels van de gratis DLC voor Cyberpunk 2077 te hebben achterhaald via de Epic Store. Dit is onbevestigde informatie die u met de nodige voorzichtigheid in overweging moet nemen. Hij gaf echter (nu verwijderde) screenshots als bewijs en wat hij schrijft klinkt op het eerste gezicht niet vergezocht.

Dit is hoe de gratis uitbreidingen zouden moeten heten.

– Ripperdocs Uitbreiding

– Body Shops Expansion

– Fashion Forward Expansion

– Gangs of Night City

– Body of Chrome

– Rides of the Dark Future

– The Relic

– Neck Deep

– Nacht Stad Uitbreiding

An another untitled DLC

Volgens de leaker zijn er ook placeholders voor drie betaalde DLC’s, maar nog zonder namen. Een releasedatum of een prijslijst was evenmin opgenomen.

CD Projekt Red heeft gereageerd op het vermeende lek: AanIGN onthulden ze dat de titels niet de namen zouden zijn van de geplande DLC’s voor Cyberpunk 2077. Hierover is echter geen verdere informatie beschikbaar. Het zou kunnen dat de mogelijke titels voor de komende uitbreidingen gewoon niet definitief waren of dat het codenamen of plaatsnamen zijn.

The story addons for Cyberpunk 2077

Grote Verhaal Uitbreidingen Gepland: Naast de kleine gratis DLC’s is er ook al nieuwe single-player content voor Cyberpunk 2077 aangekondigd in de vorm van „echte” addons. Ook hier staat The Witcher 3 model: Hearts of Stone en Blood and Wine, twee volwaardige uitbreidingen met eigen verhaallijnen, quests en NPC’s, zijn uitgebracht voor het Witcher-avontuur, die afzonderlijk of als Expansion Pass kunnen worden gekocht.

Blood and Wine biedt 30 uur extra gameplay en een nieuwe spannende verhaallijn, net als de hoofdgame.

Cyberpunk-spelers kunnen dan ook betaalde DLC’s op een vergelijkbare schaal verwachten. De ontwikkelaars benadrukken echter dat het verhaal van de hoofdgame compleet is en dat ze „niet kunstmatig content achterhouden voor DLC’s”. De toevoegingen vullen dus geen kritieke cliffhanger gaten, maar zijn extra, optionele verhalen – volgens CD Projekt RED’s Alvin Liu.

Tijdschema: Wanneer komen de DLC’s uit?

In verschillende verklaringen is CD Projekt Red ingegaan op de kritiek op de lancering van Cyberpunk 2077 en heeft het zichzelf ten doel gesteld om het spel te verbeteren. Daarna willen ze zich wijden aan de gratis DLC’s – de eerste drie verschenen in augustus 2021 met update 1.3. Vermoedelijk zullen de volgende volgen in patch 1.4.

De gratis next-gen update voor PS5 en Xbox Series X/S komt er ook nog aan, gepland voor de tweede helft van 2021. De grotere content-uitbreidingen verschijnen dus niet meer in 2021, maar worden waarschijnlijk uitgesteld naar 2022. De ernstige hackeraanval op CD Projekt zou voor verdere vertragingen kunnen zorgen:

Season Pass voor Cyberpunk 2077?

Concrete informatie later: Volgens CD Projekt zou er ook een Season Pass voor Cyberpunk 2077 moeten komen. Vermoedelijk is het vergelijkbaar met de Expansion Pass van The Witcher 3 en bevat het de uitgebreidere DLC’s die na de lancering zullen worden uitgebracht. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de Season Pass voor de lancering te introduceren, maar de ontwikkelaars zijn van gedachten veranderd.

In plaats daarvan is er tot nu toe geen concrete informatie over de prijs of de releasedatum. We zullen waarschijnlijk nog even geduld moeten hebben tot de uitbreidingen officieel worden aangekondigd. Zoals de zaken er nu voor staan, zou dat zeker tot 2022 kunnen duren, gezien de nadruk op verbetering van het spel. Dit blijkt ook uit deofficiële roadmap van CD Projekt.

Wat met de multiplayer?

Oorspronkelijk was Cyberpunk 2077 niet alleen gratis DLC en add-ons beloofd, maar ook multiplayer, in tegenstelling tot The Witcher 3. Net als bij de DLC’s en uitbreidingen moet je echter ook hier grote vertragingen verwachten.

De plannen voor een standalone release zijn blijkbaar ondertussen geannuleerd, en het is nog niet bekend hoe de multiplayer component er in de plaats zal uitzien. Er zal hier ook niets nieuws zijn voor 2022, gezien de huidige routekaart van de ontwikkelaars.

Wanneer komt de multiplayer?

Multiplayer laat nog lang op zich wachten: De ontwikkelaars hebben al officieel bevestigd dat Cyberpunk 2077 een multiplayer gedeelte zal krijgen. Het is echter duidelijk ondergeschikt aan het single-player gedeelte en moet ook op de achtergrond blijven ten opzichte van patches en DLC’s.

Tot dusver is het onduidelijk of het online gedeelte op de een of andere manier zal verschijnen in de vorm van een uitbreiding – en of (of hoeveel) het zal kosten. Het is echter een onafhankelijk project waarvoor, in tegenstelling tot het hoofdspel, waarschijnlijk ook microtransacties zullen worden verricht – hierover hieronder meer.

Singleplayer campaign has priority: Anders is het zeker dat ze zich voorlopig uitsluitend op de campagne willen richten. In een tweet stond: „Zodra we klaar zijn met Cyberpunk 2077, de gratis DLC’s en de extra singleplayer content, nodigen we jullie uit voor wat multiplayer actie. „

.

Deze info is een aanvulling op een uitspraak van Adam Kincinski in november 2020: Na het lanceringsdebacle van Cyberpunk 2077 werd tijdens een investeerdersconferentie onthuld dat CD Projekt Red zich voorlopig richt op het verbeteren van de hoofdgame.

De ontwikkeling van de multiplayer-mode is momenteel dan ook niet de focus van de ontwikkelaars en zal naar beneden worden bijgesteld. De hierboven gelinkte roadmap bevestigt dit nogmaals en schuift zelfs de DLC’s verder naar achteren ten gunste van de patches, wat ook de multiplayer verder naar achteren zou moeten schuiven.

Microtransacties bevestigd in multiplayer

Microtransacties moeten spelers „blij „maken : Adam Kicinski bevestigde in een Quarterly Report dat er betaalde content zal zijn in de multiplayer. Deze zijn echter „niet bedoeld om agressief te zijn”. In plaats daarvan moeten spelers blij zijn dat ze hun geld uitgeven:

„[…] Je kunt verwachten dat er leuke dingen te koop zijn. Het doel is om monetisatie zo te ontwerpen dat mensen graag geld uitgeven. Ik probeer niet cynisch te zijn of iets te verbergen; het gaat erom een gevoel van waarde te creëren. Dat geldt ook voor microtransacties: Je kunt ze verwachten, natuurlijk, en [Cyberpunk 2077] is een goede omgeving om dingen te verkopen, maar het zal niet agressief zijn. Het zal de spelers niet irriteren, het zal ze gelukkig maken – dat is tenminste ons doel.”

Hoe microtransacties er precies uit zullen zien in de multiplayer van Cyberpunk 2077 is nog niet bekend. Uit Kicinski’s verklaringen wordt niet duidelijk of alleen cosmetische of ook spelrelevante content voor echt geld zal worden aangeboden.

RELATED ARTICLES

Cyberpunk 2077: V uczy się techniki walki od Geralta dzięki nowemu modowi

    Odświeżenie Time Dilation dla Cyberpunk 2077 pozwala na wykorzystanie nowych zdolności w walce. Ale może też wzmocnić wrogów. Podobnie jak...

LoL Patch 12.15 – Runiczne pierwsze uderzenie dostaje nerfa

Patch 12.15 ma nie tylko nerfy dla Sivira i Master Yi w League of Legends, ale także dla runy...

Gotham Knights potwierdza Red Hood Trailer Release Date

WB Montreal ujawnia, kiedy gracze będą mogli zobaczyć, co Jason Todd, Red Hood z Gotham City, wniesie do drużyny...