3.7 C
Berlin
lundi, décembre 5, 2022

Spider-Man: Miles Morales в теста за PC: страхотно изживяване, но на висока цена

Follow US

80FansLike
908FollowersFollow
53FollowersFollow

След Питър Паркър, изгряващият паяк Майлс се появява на компютъра и се представя също толкова добре. Той обаче носи със себе си твърде малко нетна течност.

Човекът-паяк е герой за всички! Поне така се казва често. В действителност обаче Човекът-паяк дълго време е бил герой предимно за consoleros. Докато Човекът-паяк беше особено успешен за PlayStation, той рядко получаваше наистина добри адаптации за PC.

Но междувременно това се е променило! Най-късно с излизането на Marvel »s Spider-Man за PC феновете на Спайди с домашни компютри също могат да очакват повече от достойна версия. Insomniac не само е създала най-добрата игра за Човека-паяк, но и едно от най-добрите приключения за супергерои. Можете да прочетете подробно за това в нашия (тест на версията за PC).

Питър Паркър вече е преминавал успешно през градски каньони на компютъра. Но има (поне) един друг човек-паяк! А тези, които са се сблъскали с първата игра на Insomniac, знаят коя е тя, разбира се. Към края младият Майлс Моралес също получава способността да се придържа към стените чрез ухапване от паяк и сега се впуска в първото си компютърно приключение като своя велик модел за подражание.

Момчето от Харлем с латиноамерикански корени се справя поне толкова добре, колкото и Питър Паркър. Но той също така задава толкова бързо темпо, че младежът се задъхва много по-бързо.

Какво Майлс Моралес взима от Питър Паркър

Въпреки че вече има над сто варианта на Човека-паяк, благодарение на мултивселената и безбройните итерации, едва ли някой се радва на толкова добра репутация сред феновете, колкото Майлс Моралес. Майлс се различава доста от оригинала от Куинс благодарение на мултикултурния си произход, но по принцип има много общо с Питър.

Майлс също трябва първо да преживее смъртта на баща си, преди сам да се впусне в лов на престъпници като маскиран отмъстител. Той също така произхожда от много скромна среда, но притежава блестящ ум и голям технологичен опит. Тези обстоятелства стават ясни още в началото на играта, така че не е задължително да сте играли директния предшественик.

 (Първоначално Майлс все още няма подходящ костюм, а само старата маска на Питър и зимното яке.)
(Първоначално Майлс все още няма подходящ костюм, а само старата маска на Питър и зимното яке.)

Разбира се, това допринася за емоционалната привързаност, тъй като Майлс вече играеше важна роля в първия Spider-Man на Insomniac – макар и без паякови сили. Година по-късно това се е променило и сега обучаващият се герой трябва сам да поддържа реда в зимен Ню Йорк, докато Питър заминава на почивка в Европа с Мери Джейн.

Като цяло обаче Майлс следва същото ежедневие като Питър. Ню Йорк е великолепен и изключително жив фон, който той прекосява с помощта на мрежова люлка. Стилното движение само по себе си е причина да разгледате всяко кътче на покрития със сняг град.

Освен мисиите от главната история, има само доста повтарящи се дейности за откриване, като например намиране на капсули на времето, квартири на престъпници или сандъци с материали, но възнаграждаващото отключване на много костюми и забавният геймплей гарантират, че никога няма да има скучен момент.

(Костюмите могат да се подобряват с модификации, но няма повече специални способности.)
(Костюмите могат да се подобряват с модификации, но няма повече специални способности.)

Най-вече е забавно да биеш гангстери благодарение на плавната бойна система и акробатичните интермедии или да ги закачаш на сянка под гредите с помощта на паяжини.

Какво прави Майлс Моралес по-добре от Питър Паркър

Какво прави Майлс Моралес по-добре от Питър Паркър

Майлс Моралес обаче не е просто спин-оф, а предлага абсолютно същото геймплейно изживяване като предшественика си, заедно с нова история и герой. И това е най-вече защото Майлс има различни паякови сили от Питър.

Разбира се, той може да се придържа към стените, да усеща опасността с паяшкото си чувство и, благодарение на самостоятелно изградените паяжини, да завърта враговете си. Но не спира дотук. Още в началото Майлс научава, че има специална връзка с електричеството. Майлс може да излъчва мощни яркожълти електрически импулси с ръцете си.

(Майлс може да генерира биоелектричество, което лесно поразява враговете с ток.)
(Майлс може да генерира биоелектричество, което лесно поразява враговете с ток.)

Подобно на финишите в лентата за комбинации, « батерията » на Майлс се зарежда, когато удря врагове и успешно избягва атаки. След това можете да използвате зарядите в специални атаки, които предизвикват експлозии и поразяват враговете с ток. Често дори се налага джаджите на главния злодей първо да бъдат деактивирани с помощта на тези буквални електрически шокове, за да може след това Майлс безпрепятствено да отприщи буря от гръбначни изстрели.

Това не само звучи мощно, но и се играе като такова, добавяйки допълнително ниво към и без това бързите битки. Това обаче не прави битките срещу десетки врагове едновременно твърде лесни. Ситуацията е различна, когато става дума за промъкване. Майлс може просто да се направи на невидим с помощта на кожа, коса и маска. Това също е възможно само в ограничена степен, но все пак премахва част от трудността на и без това не особено сложните пасажи за промъкване.

(С натискането на един бутон Майлс става невидим и така може да се спаси от опасни ситуации.)
(С натискането на един бутон Майлс става невидим и така може да се спаси от опасни ситуации.)

Особено силна страна на Майлс е и неговата среда. В крайна сметка той живее в Харлем, където живеят предимно латиноамериканци и афроамериканци – също като самия Майлс. Представянето на хората, тяхната музика и пряката им връзка с героя им показва още една забележимо различна страна на Ню Йорк. Историята също е малко по-лична и малко по-малка, но не и по-малко интензивна.

Където Майлс Моралес изостава от Питър Паркър

Това щеше да е още по-хубаво, само ако в този случай по-малък не означаваше и по-къс. Точно тук обаче Майлс Моралес явно отстъпва и изостава, особено в сравнение с модела си. Спайдърмен: Майлс Моралес е невероятно къс.

(Ню Йорк на Майлс също е изпълнен с активност, но се изиграва изненадващо бързо.)
(Ню Йорк на Майлс също е изпълнен с активност, но се изиграва изненадващо бързо.)

Основната история може лесно да бъде завършена за пет-шест часа, ако вече имате опит от предшественика. Ако вземете предвид (много забавните) странични задачи и дейности в отворения свят, може да получите десет часа чисто време за игра. Всъщност вие преминавате през дървото на уменията на Майлс толкова бързо, че нито едно умение в него не се усеща като заслужено.

Сега кратките игри не са непременно нещо лошо и някои хора със сигурност ще се радват, че няма да им се налага да прекарват 30 или повече часа в приключение с отворен свят. Но за 50 евро цена на дребно в Steam, Miles Morales се чувства много намален по отношение на съдържанието. Особено като се има предвид, че това е по-скоро самостоятелно допълнение, отколкото пълноценно продължение. За сравнение: Marvel »s Spider-Man струва с 10 евро повече на нормалната цена в Steam – и това включва всички DLC-та.

(Дървото на уменията се запълва за нула време, често отключвате директно няколко умения.)
(Дървото на уменията се запълва за нула време, често отключвате директно няколко умения.)

Колко добра е версията за PC?

На нашите тестови системи компютърната версия на Майлс Моралес се представи наистина добре. Както и при предшественика, компютърът се възползва от графичната промяна, която Insomniac направи за PS5. Ако разполагате с подходящия хардуер, можете да се насладите на Майлс Моралес на най-високите настройки, включително трасиране на лъчи в 4K и ултраширок формат.

Но дори ако компютърът ви е доста слаб в гърдите, можете да стартирате това екшън бижу. Разбира се, никога не може да бъде напълно изключено, че при някои системи могат да възникнат различни проблеми. По време на теста обаче не забелязахме никакви сривове, графични грешки или проблеми със звука. Повече подробности можете да намерите в нашата проверка на хардуера:

Майлс Моралес в проверката на хардуера

Погледнахме по-отблизо Човека-паяк Майлс Моралес с поглед към технологията. Колко добре работи портът на PlayStation за PC?

На първо място, цялостното впечатление: По време на кратката, приблизително двучасова сесия на игра не се появиха неочаквани грешки Нямаше сривове, замръзвания или други проблеми, като например грешки в дисплея. Всичко работи както трябва

По отношение на производителността картината е също толкова солидна: като Майлс Моралес се движим по улиците на Ню Йорк също толкова уверено с Radeon RX 580, колкото и с RTX 3070 или дори RTX 4090. За RX 580 трябва да се каже, че не достига 60 FPS във Full HD, включително средни настройки, в сцените, които разгледахме в началото на играта.

За да възпроизвеждате гладко, трябва да превключите на предварителна настройка « Ниско » или « Много ниско ». В този случай официалните системни изисквания очевидно не отговарят напълно на действителността – поне не и без мащабатора FSR, който се предлага като опция. Между другото, беше използван актуалният драйвер Radeon 22.11.1, за който вече се предполага, че е оптимизиран за приятелския паяк.

RTX 3070, от друга страна, постига 4K при най-високи настройки без трасиране на лъчи и собствения DLSS на Nvidia с 60 кадъра в секунда.

RTX 4090 също е особено интересен. Не е изненадващо, че флагманът на Geforce се справя безпроблемно с 4K и най-високото ниво на детайлност. Дори когато се използва трасиране на лъчи, не е необходим DLSS, за да се постигнат над 60 FPS.

Ако добавим DLSS, или по-точно ексклузивния за RTX-40 DLSS 3 (режим на качество), включително генериране на кадри, понякога се стига до 200 FPS, а понякога и до повече – в 4K с трасиране на лъчи, забележете. И всичко това без забележима загуба на качество.

По-скоро неоптимално обаче е управлението с мишка и клавиатура. По принцип Майлс Моралес може да бъде контролиран по този начин и невероятно важното движение из уличките на Ню Йорк чрез мрежовата линия работи перфектно. Въпреки това в определен момент от битките ще ви се прииска отново да имате геймпад.

Spider-Man е игра, в която всичко е свързано с комбинации и бърза последователност от движения. На клавиатурата това понякога води до изключително спазматично удряне на клавишите. Това не е нещо, с което не може да се свикне, особено след като можете да определяте заданието напълно свободно, но не е интуитивно. Така че, ако задължително трябва да имате мишка и клавиатура, ви съветваме да изберете по-ниско ниво на трудност.

(Особено битките могат да бъдат забързани, което прави управлението с клавиатура и мишка много по-трудно)
(Особено битките могат да бъдат забързани, което прави управлението с клавиатура и мишка много по-трудно)

В противен случай наистина трябва да вземете геймпад, особено след като адаптивните тригери на Dualsense на PS5 се поддържат и на компютъра, което прави както люлеенето през градските каньони, така и битките много по-интензивни.

Начинът, по който в крайна сметка ще прекосите Ню Йорк като Майлс, зависи изцяло от вас. Пътуването определено си заслужава, особено по време на Коледа – дори и да не сте заети за дълго.

Заключение на редактора

Всъщност аз съм скучен и все още харесвам най-много класическия Спайдърмен. С Майлс Моралес обаче все още се забавлявах много. Защото в крайна сметка няма значение дали под маската е Питър, Майлс или някой друг. Особено когато основният геймплей е толкова брилянтен, както в случая с игрите за Спайдърмен на Insomniac.

Никога не е скучно да скочиш с бягане от покрива на небостъргач, да се хвърлиш с лице напред на няколкостотин метра в дълбините, само за да се залепиш за стената точно преди удара и да замахнеш акробатично зад следващия ъгъл. Движенията и битките са толкова стилни, плавни и грандиозно хореографирани, че мога да прекарам часове в този свят. Дори и тогава, когато в света няма какво друго да се прави, освен да се преследват престъпници.

И тази точка е достигната изненадващо бързо в Майлс Моралес. Това обикновено не е толкова драматично. Но като се има предвид, че тук се очаква по принцип пълна цена и освен биоелектрическите сили на Майлс няма толкова много нововъведения в сравнение с предшественика, това малко ме дразни. Miles Morales в никакъв случай не е лоша игра, но не бих ви я препоръчал непременно на нормалната цена. Освен ако наистина не смятате, че дори без странични задачи и дейности можете да прекарате много дълго време, бродейки сами из зимния Манхатън.

Stephan
Stephan
Âge : 25 ans Origine : Bulgarie Loisirs : Jeux d'argent Profession : éditeur en ligne, étudiant

RELATED ARTICLES

CoD Warzone 2 : le skin se vend mieux que GTA 5 sur Steam, les joueurs craignent un gros...

Un nouveau skin pour Call of Duty Modern Warfare 2 et Warzone 2 se retrouve dans le top des...

Blacktail présente des forêts terrifiantes dans une nouvelle bande-annonce

Focus Entertainment et THE PARASIGHT vous donnent un aperçu des forêts terrifiantes du Moyen-Âge slave dans la nouvelle bande-annonce...

Nouveau sur Steam : le jeu de construction le plus fascinant de l »année sort cette semaine

Cette semaine, de nombreux jeux passionnants vous attendent sur Steam, dont le jeu de construction le plus fascinant de...